Een koelmat is de ideale manier om verkoeling te geven aan je huisdier.

Waarom een koelmat uitkomst biedt tijdens warme dagen.

Tijdens de warme dagen kan het voor honden erg lastig zijn om de lichaamstemperatuur te regelen. Wij kunnen onze honden en katten helpen door ze op een juiste manier verkoeling aan te bieden. Een fijne manier om jouw huisdier af te laten koelen is een koelmat.

Wat is een koelmat?

Een koelmat is een mat waar de hond of kat op gaat liggen en die er dan voor zorgt dat het dier kan afkoelen wanneer deze het warm heeft. Deze mat kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt. De mat is gevuld met een speciale gel die door lichaamsdruk enkele uren verkoeling geeft en zo de warmte van jouw huisdier zal absorberen. Om de koelmat weer opnieuw te activeren hoeven ze slechts enkele minuten op te staan en de mat werkt weer als nieuw. Onze koelmaten hoeven niet nat gemaakt te worden of in de koeling gestopt te worden ze zijn meteen klaar voor gebruik.

Koelmatten zijn in verschillende maten beschikbaar, afhankelijk van de grootte van jouw hond of kat. De koelmatten zijn makkelijk schoon te maken door middel van een vochtige doek.

Leg de mat nooit in het volle zonlicht en kijk uit met scherpe en puntige voorwerpen!

Er zijn natuurlijk nog meer dingen waar je rekening mee moet houden tijdens de warmte. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater. 

Ga niet met extreem hoge temperaturen lang met de hond wandelen! Even naar buiten om de behoefte te doen en dan weer lekker in de schaduw! Vermijd asfalt en ga zeker nóóit fietsen met de hond op hete dagen!!


Coole, Koele Zomer gewenst!